Moody's: Πιθανότητα υποβάθμισης 14 βρετανικών τραπεζών

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 12:52

Δεκατέσσερις βρετανικές τράπεζες βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Moody's για πιθανή υποβάθμιση, μεταξύ των οποίων η Lloyds (LLOY) και η Royal Bank of Scotland (RBS), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.

Η Moody’s Investors Service προειδοποιεί για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων λόγω της απόσυρσης της κρατικής υποστήριξης, γεγονός που ενισχύει τον πιστωτικό τους κίνδυνο.

Οι βρετανικές τράπεζες έχουν λάβει κρατικά κεφάλαια διάσωσης και εγγυήσεις ύψους 1 τρισ. λιρών στη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008. Σύμφωνα με τη Moody's, η κρατική αυτή υποστήριξη ισοδυναμεί με 2-5 βαθμίδες στην κατάταξη πιστοληπτικής αξιολόγησης για τις μεγαλύτερες τράπεζες και με 1-5 βαθμίδες για τις μικρότερες.

Στη «watch list» περιλαμβάνονται, επίσης, ο βραχίονας της Santander στη Βρετανία, καθώς και η Nationwide Building Society. Η προοπτική για το πρωτεύον χρέος και τις καταθέσεις της Barclays έχει μεταβληθεί από «σταθερή» σε «αρνητική», η οποία υποδεικνύει αυξημένες πιθανότητες υποβάθμισης στο προσεχές μέλλον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα