Κάμψη στα κέρδη της Elbisco Συμμετοχών

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2002 16:01

Μικρή αύξηση σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο του 2002 ο κύκλος εργασιών της Elbisco Συμμετοχών, ενώ η κερδοφορία της σημείωσε αισθητή πτώση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφθασε τα 84,9 εκατομμύρια ευρώ από 84,2 εκατομμυρίων ευρώ το 2001. Οπως επισημαίνεται η μικρή αυτή αύξηση οφείλεται στην υστέρηση των εταιρειών του εξωτερικού, ενώ αντίστοιχα οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν κατά 8,5%.

Η κερδοφορία ωστόσο της εταιρείας υποχώρησε αισθητά στα 918,6 χιλιάδες ευρώ έναντι 3,989 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν την ίδια περίοδο πέρσι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διαφοροποίηση αυτή οφείλεται στις αυξημένες δαπάνες για τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική υποχώρηση σημείωσαν και τα έκτακτα ανόργανα έσοδα, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,94 εκ. ευρώ από 4,58 εκ. ευρώ πέρυσι.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Elbisco Α.Ε. Συμμετοχών, βρίσκεται στο στάδιο της πλήρους αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης των διεθνών δραστηριοτήτων της, οι οποίες αναμένεται να μπουν στην κερδοφορία το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα