ΕΒΕΑ: Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια ανοχής

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 16:10

«Οι θυσίες χωρίς αντίκρυσμα των μικρομεσαίων και των πολιτών πρέπει να λάβουν τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που προέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα κατοχικής λιτότητας που ανακοίνωσε, εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και έσβησε κάθε ίχνος ελπίδας για την έξοδο από την κρίση».

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανέχεια τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «σε αυτήν την πολιτική, οι υγιείς επιχειρηματίες θα αντισταθούν και θα ορθώσουν φωνή διαμαρτυρίας και θα έχουν συμμάχους και τους εργαζομένους τους».

Όπως είπε, «οι υγιείς επιχειρηματίες δε θα ανεχθούν να οδηγηθούν σε εξαθλίωση, να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, να απολύουν τους εργαζομένους τους ή να τους περικόπτουν τους μισθούς και αυτό που ζητούν είναι να μην τους θέτουν εμπόδια οι κυβερνήσεις και τα άνομα κερδοσκοπικά συμφέροντα».

«Να έχουν το δικαίωμα στην ισονομία. Να μην οδηγούνται στα δικαστήρια και στη φυλακή για ψύλλου πήδημα, όταν κάποιοι είναι στο απυρόβλητο, όταν οι μεγάλοι φοροφυγάδες και λαθρέμποροι αλωνίζουν σχεδόν ανενόχλητοι, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να στοχοποιηθούν οι μικρομεσαίοι και οι καταναλωτές» και εκτίμησε ότι σε αντίθεση με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, «αντί να ματώνει η κυβέρνηση στη δουλειά για την εξεύρεση ορθών και αποτελεσματικών λύσεων, ματώνουν για να επιβιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αυτής της χώρας».

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να παραδεχτεί τη λανθασμένη πορεία της και να τη διορθώσει και κατέληξε ότι το επιμελητήριο δε θα κουραστεί να επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα αλλαγής μίγματος πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα