Θετικά αποτελέσματα για την Alfa Alfa Holdings

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2002 17:01

Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Alfa Alfa Holdings κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002 έφτασε τα 225 εκατ. ευρώ έναντι 238 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους, στο οποίο όμως περιλαμβάνονταν και 40 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα της Alfa Smart Parks, που φέτος δεν ενοποιείται μετά τη συμφωνία με την Palace Entertainment. Ετσι, οι συγκρίσιμες δραστηριότητες του Ομίλου εμφανίζουν φέτος βελτίωση κατά 13%.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 20,3 εκατ. ευρώ.

Στον κατασκευαστικό κλάδο, βελτίωση κατά 7% παρουσιάζει ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΑΛΤΕ στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη, σε ενοποιημένη βάση, παρουσιάζουν αύξηση 3% στα 10,5 εκατ. ευρώ.

Στα οικονομικά μεγέθη της ΑΛΤΕ δεν έχει περιληφθεί, μέχρι τις 30/06/2002, το νέο σχήμα της εταιρείας όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης επτά κατασκευαστικών.

Στον χώρο των ασφαλτικών - πετρελαιοειδών και ενέργειας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετονομασίας της ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ σε ALFA ALFA ENERGY γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής ανάπτυξης για το σύνολο του κλάδου. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002 διαμορφώνεται στα 107,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη, σε ενοποιημένη βάση, εμφανίζονται μειωμένα στα 7,0 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο της συσκευασίας, η ANKER Group εμφανίζει αύξηση κατά 1,5% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 23,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας διαμορφώνονται στα 1,7 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο των υπηρεσιών αναψυχής και τουρισμού, η ΕΣΤΡΕΛΙΑ Τουριστική έθεσε σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2002 την πλαζ «Αστέρια» στη Γλυφάδα με το σύνολο των υποδομών της. Παράλληλα σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται και το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport στα Σπάτα.

Για το σύνολο του 2002 η διοίκηση της Alfa Alfa Holdings προβλέπει βελτίωση των συγκρίσιμων οικονομικών μεγεθών του Ομίλου και σημαντική μείωση των υποχρεώσεών του. Ο Ομιλος έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την Αγροτική Τράπεζα για τη ρύθμιση του συνολικού δανεισμού ύψους 152 εκατ. ευρώ, ενώ προωθείται και η σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα