Οπαδοί του ΟΦΗ απέκλεισαν το λιμάνι του Ηρακλείου

Με πολύωρη καθυστέρηση ο απόπλους Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 09:18

Φίλαθλοι του ΟΦΗ ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου αντιδρώντας στην απόφαση της ΕΠΟ για την απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης για τη νέα σεζόν.

Ταλαιπωρία χθες το βράδυ για 459 επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ Superfast XII καθώς λόγω διαμαρτυρίας οπαδών του ΟΦΗ στο λιμάνι του Ηρακλείου, το πλοίο έδεσε στο λιμάνι με καθυστέρηση περίπου τεσσάρων ωρών. Με καθυστέρηση ο απόπλους Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από το λιμάνι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, μεγάλος αριθμός οπαδών της κρητικής ομάδας εισήλθε εντός του περίφρακτου χώρου του λιμένα Ηρακλείου, παραβιάζοντας τις πύλες εισόδου των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη χορήγηση άδειας συμμετοχής ομάδας τους στη Σούπερ Λίγκα.

Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωση από την τοπική Λιμενική Αρχή οι πλοίαρχοι των Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» και «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ», τα οποία βρίσκονταν στο λιμάνι σε διαδικασία φόρτωσης, έκλεισαν τους καταπέλτες για λόγους ασφαλείας.

Οι οπαδοί παρέμειναν εντός του περίφρακτου χώρου του λιμένα φωνάζοντας κατά διαστήματα συνθήματα, ενώ γύρω στις 21:00 έκαψαν κάδους απορριμμάτων.

Εν τω μεταξύ, στις 21:45 το Ε/Γ - Ο/Γ «SUPERFAST XII» Ν.Π. 11052 εισήλθε στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από τον Πειραιά, αλλά για λόγους ασφάλειας εξήλθε και πάλι, παραμένοντας στο αγκυροβόλιο. Την ίδια ώρα, κατέφθασαν τα Ε/Γ - Τ/Χ «SPEEDRUNNER» και «MEGA JET», κενά επιβατών, τα οποία επίσης παρέμειναν στο αγκυροβόλιο.

Οι οπαδοί αποχώρησαν στις 02:00 και άμεσα κατέπλευσε το «SUPERFAST XII» αποβιβάζοντας ασφαλώς 459 επιβάτες, καθώς επίσης και τα «SPEEDRUNNER» και «MEGA JET».

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λ.Σ., το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» απέπλευσε σήμερα τα ξημερώματα στις 03.00, αντί για τις 21.00 χθες το βράδυ, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και 86 επιβάτες.

Στις 03.50 απέπλευσε για Πειραιά και το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» αντί για τις 22.00 χθες, με 762 επιβάτες, ενώ το Ε/Γ- Ο/Γ «SUPERFAST XII» απέπλευσε στις 04.15, αντί στις 23.00, με 198 επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα