Ανοδικά κινείται ο Dow, ελέω καταναλωτικών δαπανών

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2002 17:47

Η Wall Street αναζητά κατεύθυνση, εν μέσω προειδοποιήσεων τεχνολογικών εταιρειών για χαμηλότερα κέρδη και θετικών στοιχείων από το μακροοικονομικό μέτωπο.

Μετά από ένα πτωτικό άνοιγμα, και αφού πέρασαν εν συνεχεία σε θετικό έδαφος οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, αυτήν την ώρα ο Dow Jones έχει καταφέρει να διατηρήσει μέρος των κερδών που αποκόμισε (+0,69) στις 8.730,99 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,19% στις 1.333,17 μονάδες.

Η Sun Microsystems αναθεώρησε προς τα κάτω το στόχο για τις πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, αν δεν τονωθεί η ζήτηση στον κλάδο της τεχνολογίας, να προβεί σε νέες απολύσεις μέσα στο 2003. Σημειώνεται ότι πρόσφατα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις της για το τρίμηνο που λήγει στα τέλη του Σεπτέμβρη θα μειωθούν κατά 10-15%.

Απογοήτευσαν και οι προβλέψεις της Novellus, η οποία προειδοποίησε για χαμηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο.

Τα θετικά στοιχεία ήρθαν αυτή τη φορά από το μακροοικονομικό μέτωπο. Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 0,5% τον Ιούνιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/08/30/240833.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα