«Καμπανάκι» Κ. Πουπάκη για τις αποκρατικοποιήσεις

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 13:20

Τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, ζητεί με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κ. Πουπάκης.

O ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κ. Πουπάκης.

Όπως τονίζει ο ευρωβουλευτής «εισπρακτικές λογικές που επιβάλλουν μέσα σε κλίμα γενικότερου πανικού, την πώληση όσο-όσο, ακόμα και των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων, σε μια περίοδο που η αξία των μετοχών τους υπολείπεται σημαντικά της πραγματικής τους αξίας, στρέφονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι περιουσία του ελληνικού λαού και βασικοί άξονες κοινωνικής και τιμολογιακής πολιτικής, συμπληρώνει, υπογραμμίζοντας ότι η όποια αξιοποίησή τους πρέπει να διασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι υπάρχουν προτάσεις που συνδυάζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας με την ανακούφιση της κοινωνίας, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οσο η κυβέρνηση αρνείται να τις υιοθετήσει, τόσο καταδικάζεται σε πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωση, όποιο προσωπείο συναίνεσης και αν χρησιμοποιεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα