Watson Pharmaceuticals: Εξαγορά της Specifar έναντι 440 εκατ.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 23:04
UPD:23:07

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Specifar από τον αμερικανικό όμιλο Watson Pharmaceuticals Inc. έναντι 400 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι πρώην μέτοχοι της Specifar θα λάβουν ποσοστό επί των μικτών κερδών για τις πωλήσεις της esomeprazole των πέντε πρώτων ετών, με ανώτατο όριο των 40 εκατ. ευρώ.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Specifar ήταν η Rothschild και η Eurobank Equities, ενώ Σύμβουλος της Watson σε αυτή τη συναλλαγή η Jefferies.

Η Specifar δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή, διανομή και προώθηση γενοσήμων (generics) φαρμάκων.

Ο Όμιλος Specifar έχει την έδρα του στην Ελλάδα και απασχολεί 460 εργαζομένους. Θεωρείται μία πολυεθνική κυρίως εξαγωγική φαρμακευτική εταιρεία, με γραφεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, της οποίας οι ετήσιες πωλήσεις για το 2010 ανήλθαν σε περίπου 85 εκατ. ευρώ.

Η Watson Pharmaceuticals Inc. είναι μία εκ των κορυφαίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή, εμπορία, πώληση και διανομή γενοσήμων (generics) προϊόντων, επώνυμων φαρμακευτικών προϊόντων και βιολογικών (biologic) φαρμακευτικών προϊόντων.

Συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων, βάσει συνταγογραφήσεων, φαρμακευτικών εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχει εμπορικές δραστηριότητες σε πολλές διεθνείς αγορές. Οι πωλήσεις του Ομίλου για το 2010 ανήλθαν σε USD 3,7 δισ. και ΚΠΦΤΑ USD 838 εκατ. ενώ για το 2011 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε USD 4,2 δισ.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Specifar έχει γίνει μέρος του παγκόσμιου οργανισμού μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη διοικητική ομάδα για να συνεχίσει η ανάπτυξη της Specifar και η εκμετάλλευση ευκαιριών για επιτυχία εντός της Watson», δήλωσε ο Paul Bisaro, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Watson.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα