Ν. Ρουμπινί: Απαραίτητη και αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 12:10

«Η άποψή μου είναι ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη και επίσης αναπόφευκτη. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία», δήλωσε ο αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί στο περιθώριο συνεδρίου στο Βουκουρέστι.

Απαραίτητη και αναπόφευκτη χαρακτηρίζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ενώ ασκεί κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αρνητική στάση που έχει κρατήσει στο θέμα.

«Η άποψή μου είναι ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη και επίσης αναπόφευκτη. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία», δήλωσε ο Ρουμπινί στο περιθώριο συνεδρίου στο Βουκουρέστι.

Όπως σημείωσε, «σχεδόν όλες οι χώρες που είχαν σοβαρό πρόβλημα χρέους ακολούθησαν την οδό μίας αναδιάρθρωσης προσανατολισμένης στις αγορές, με ελεγχόμενο και πολύ πετυχημένο τρόπο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «απερίσκεπτη» τη στάση της ΕΚΤ, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι θα σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα σε περίπτωση που η χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα