Ισχυροποιείται το δολάριο έναντι του γιέν και του ευρώ

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2002 08:05

Ισχυροποιείται το δολάριο εν αναμονή της ανακοίνωσης της βιομηχανικής παραγωγής, των υπηρεσιών και των θέσεων εργασίας, στις ΗΠΑ (εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότεροι οι δείκτες), κάνοντας τις επενδύσεις πιο ελκυστικές, από ότι στην Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 118,72 έναντι του γιέν στη 1 μ.μ. ώρα Τόκυο, έναντι 118,46 που ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στα 98,06 από 98,23. Το δολάριο υποχώρησε κατά 1% έναντι και των δύο νομισμάτων την περασμένη εβδομάδα. Οι συναλλαγές, ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από το συνηθισμένο, καθώς σήμερα είναι εθνική εορτή για τις ΗΠΑ (Labor Day), αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές.

«Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλύτερη θέση από αυτήν της Ιαπωνίας και της Ευρώπης και αυτό ισχυροποιεί το δολάριο, ανέφερε ο Masahiro Nishida, ο οποίος διαχειρίζεται 866 δισ. γιέν (7,31 δισ. δολ.) σε μετοχές, με την Global Sovereign Open Fund at Kokusai Asset Management Co.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών του Bloomberg, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ εκτιμάται να ανέλθει στο 51,8 τον Αύγουστο, από 50,5 που ήταν τον Ιούλιο. Οι παραγγελίες αναμένεται να αυξηθούν 4,7% και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον περασμένο Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα