Κέρδη για τον χρυσό

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 06:55

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την Παρασκευή εν μέσω διόγκωσης των ανησυχιών για το εάν η Ελλάδα θα λάβει την 5η δόση βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Το ασήμι ανέκτησε τη δυναμική του μετά την υποχώρησή του από τα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 5,60 δολ. η ουγγιά φθάνοντας στα 1.523,70 δολ. η ουγγιά στις 0009 ώρα Γκρίνουϊτς και ακόμη βρίσκεται κάτω τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών που άγγιξε στις αρχές Μαΐου, τα 1.575 δολ. η ουγγιά.

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την Παρασκευή εν μέσω διόγκωσης των ανησυχιών για το εάν η Ελλάδα θα λάβει την 5η δόση βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 25 σεντς φθάνοντας στα 37,49 δολ. η ουγγιά. Την Πέμπτη το πολύτιμο μέταλλο έκανε ράλι φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, στα 38,84 δολ. η ουγγιά πριν αγγίξει τα χαμηλά επίπεδα των 36 δολ., καθώς οι κερδοσκόποι πήρα τα κέρδη τους.

Τον Απρίλιο το ασήμι άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 49,51 δολ. η ουγγιά.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενδέχεται να μην διαθέσει την 5η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τρομάζοντας τις αγορές με την πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε, ότι, εάν οι επιθεωρητές της Ε.Ε και του ΔΝΤ πειστούν για την αυστηρότητα των μέτρων της χώρας δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την 5η δόση του Ιουνίου.

Το ευρώ άγγιξε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του ελβετικού φράγκου την Πέμπτη εν μέσω διόγκωσης των αμφιβολιών για την 5η δόση βοήθειας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ασκώντας πιέσεις στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα