Νέα πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Οριακά πάνω από τις 10.500 μονάδες ο Nikkei
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2002 09:44

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν και σήμερα -για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση- οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο κυρίως λόγω των έντονων πιέσεων στις μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών.

Οι ρευστοποιήσεις στις παραπάνω μετοχές αποδίδονται από τους αναλυτές στις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ –του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Ιαπωνίας- εν όψει των στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η μετοχική τιμή της Sony έκλεισε με απώλειες (1,35%) για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση οδηγώντας το δείκτη Nikkei σε πτώση κατά 1,02%, στις 9.521,63 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 9.487,89 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 930,36 μονάδες μειωμένος κατά 1,20%.

«Υπάρχει έντονη αβεβαιότητα για την πορεία των εταιρικών κερδών και την οικονομική ανάκαμψη, η οποία βασίζεται κυρίως στις εξαγωγές», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters στέλεχος της Japan Investment Trust Management.

Πτωτικά κινήθηκαν επίσης και οι τραπεζικές μετοχές εν μέσω έντονων ανησυχιών για την πορεία της εγχώριας οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/08/29/240377.htm . Ο τίτλος της Μizuho Holdings υποχώρησε κατά 1,97%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται την Παρασκευή τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες Ιουλίου και η ανακοίνωση του δείκτη βασικών οικονομικών μεγεθών για τον ίδιο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα