Έργα 1,3 δισ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 14:05
UPD:14:11

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) για την περίοδο 2010 – 2014 της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. που εγκρίθηκε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ.

Στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης περιλαμβάνονται τα έργα, των οποίων η έναρξη κατασκευής προβλέπεται εντός του χρονικού ορίζοντα του Προγράμματος, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2014, καθώς και εκείνα για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η κατασκευή.

O υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Από τα 1,3 δισ. ευρώ, τα 806,5 εκατ. είναι ο προϋπολογισμός του αγωγού Κομοτηνή - Θεσπρωτία και τα 159 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της δεύτερης αναβάθμισης του τερματικού σταθμού ΥΦΑ.

Αναλυτικά, τα βασικά έργα που περιλαμβάνονται στο πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης είναι:

-Η εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στον κεντρικό αγωγό του Συστήματος Μεταφοράς στη Νέα Μεσημβρία -θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

- Η επέκταση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) από τον κεντρικό αγωγό προς Αλιβέρι -ήδη υπό κατασκευή.

- Επέκταση ΕΣΜΦΑ στην Πελοπόννησο μέχρι την Μεγαλόπολη (Αγωγός Αγ. Θεόδωροι- Μεγαλόπολη) -έργο στο τελικό στάδιο δημοπράτησης.

- Η 2η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της νήσου Ρεβυθούσας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την κατασκευή νέας δεξαμενής αποθήκευσης ΥΦΑ -έργο υπό δημοπράτηση.

-Αγωγός Κομοτηνή-Θεσπρωτία (χερσαίο τμήμα του Ελληνοϊταλικού αγωγού) -έργο υπό τεχνική μελέτη.

- Έργα εκσυγχρονισμού ΕΣΦΑ -νέοι Μετρητικοί Σταθμοί, έργα τηλεπικοινωνιών κ.ά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα