Παράταση απομάκρυνσης βιομηχανιών λόγω αλλαγής χρήσης

Εως το 2014
Σάββατο, 28 Μαΐου 2011 10:20

Την παράταση απομάκρυνσης των μεταποιητικών επιχειρήσεων, λόγω αλλαγής χρήσης, μέχρι το τέλος του 2014, προβλέπει τροπολογία, που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και ΠΕΚΑ, καθώς και ο αν. υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η οποία κατατίθεται στο σχέδιο νόμου, για την απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων.

Οπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, η ρύθμιση έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα, δεδομένης της σοβαρής οικονομικής κρίσης που απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και επιδεινώνει το πρόβλημα της ανεργίας.

Μεταποιητικές

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία, η προθεσμία απομάκρυνσης των «νομίμως υφισταμένων» -με άδεια λειτουργίας εν ισχύι, δηλαδή, ή και εκτός ισχύος, αλλά, με τήρηση των προϋποθέσεων για ανανέωση της άδειας, πλην της προϋπόθεσης περί χρήσης γης- μεταποιητικών δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο άρθρο 7 παρ. 1 του Ν. 3325/2005, η οποία έληξε ή πρόκειται να λήξει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, παρατείνεται μέχρι την ημερομηνία αυτή. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν, μέχρι τότε, με συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και έως την 31η Δεκεμβρίου 2013 να έχουν εφοδιαστεί με άδεια μετεγκατάστασης σε νέα θέση.

Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, η μετεγκατάστασή τους είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2014. Μετά την ημερομηνία αυτή, με ευθύνη της Αδειοδοτούσας Αρχής, διακόπτεται η λειτουργία των δραστηριοτήτων και σφραγίζονται τα μηχανήματα που θα εξακολουθούν να υπάρχουν στους χώρους.

Για τις επιχειρήσεις, δε, που δεν θα έχουν εφοδιαστεί με άδεια μετεγκατάστασης σε νέα θέση έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, επιβάλλεται η διακοπή της λειτουργίας και σφράγιση των μηχανημάτων, από 1ης Ιανουαρίου 2014.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα