Συνάντηση Κώστα Καραμανλή, εμπόρων

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2002 12:23

Με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος (ΕΣΕΕ), συναντήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στα γραφεία του κόμματος.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Δ. Σιούφας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, καθηγητής κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο συντονιστής της ΟΔΕ οικονομικών υποθέσεων κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο συντονιστής της ΟΔΕ παραγωγής και εμπορίου κ. Γ. Σαλαγκούδης, ο υπεύθυνος του τομέα εθνικής οικονομίας κ. Ν. Νικολόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Θ. Ρουσόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Την ώρα που 2,5 εκατομμύρια Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την ώρα που μισθοί και συντάξεις βρίσκονται καθηλωμένοι, την ώρα που τα χρέη πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά έρχεται να προσθέσει ένα νέο πλήγμα στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των εργαζομένων.

Για μια ακόμα φορά, επισημαίνουμε ότι την κύρια ευθύνη για την κατάσταση αυτή την έχει η κυβέρνηση του κ. Σημίτη. Ευθύνη για την αδιέξοδη οικονομική πολιτική, η οποία τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Εάν δεν μπορεί ο κ. Σημίτης να αλλάξει πολιτική, ας σταματήσει, τουλάχιστον, να εμπαίζει προκλητικά τους εργαζόμενους, επιχειρώντας να κατηγορήσει τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις για τις αυξήσεις των τιμών. Πολύ περισσότερο, όταν πρωταγωνιστής στα φαινόμενα των ανατιμήσεων είναι το ίδιο το κράτος, οι μεγάλες ΔΕΚΟ, οι οποίες πρώτες άνοιξαν και σέρνουν τον χορό της ακρίβειας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα