Περισσότερες προσπάθειες αναμένει η Λαγκάρντ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 13:45
UPD:14:04

Για πολιτική κόπωση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η Ελλάδα έκανε λόγο η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ και ζήτησε επιτακτικά επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Οπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Λαγκάρντ, η χώρα μας «πρέπει να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, που δυστυχώς δεν ξεκίνησε ακόμη και σε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και σε απελευθέρωση ορισμένων τομέων και επαγγελμάτων».

«Υπήρχε», πρόσθεσε, «δέσμευση για τα πρώτα 15 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις, για την ώρα όμως έχουμε μηδέν».

Σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας απέκλεισε πάντως κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «η Πορτογαλία, η Ισπανία και πρώτη από όλες η Ελλάδα θα πρέπει να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους». «Διότι», εξήγησε, «όταν δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με το πρόγραμμα υποστήριξης των 110 δισ. περιμένουμε σαν ανταπόδοση τις προσπάθειες της».

Στο ερώτημα εάν ο ελληνικός λαός θα πρέπει να υποφέρει ακόμη πιο πολύ για τη θεραπεία της χώρας, η υπουργός απάντησε ότι είναι απαραίτητη η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών γιατί μόνο τότε θα υπάρξει περιθώριο ανάσας με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα