Γ. Παπακωνσταντίνου: Oι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται ικανοποιητικά

Αισιοδοξία για επιτυχή έκβαση
Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 19:36
UPD:20:32

«Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις αναγκαίες παρεμβάσεις για το 2011 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εξελίσσονται ικανοποιητικά και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς τις επόμενες μέρες».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το Σάββατο, ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Mega είχε διαβεβαιώσει πως «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και είναι προφανές ότι εφόσον τα κάνουμε - που θα τα κάνουμε - θα συνεχιστεί η εκταμίευση του δανείου. Είναι προφανές ότι δεν κινδυνεύει τίποτα».

Τόνισε ακόμη πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς «έχουν ληφθεί όλες οι προβλέψεις που χρειάζεται, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Κι εγώ ακούω ανησυχίες, για διάφορα πράγματα. Και σε όσους με ρωτάνε τους λέω, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

«Πάντα βρίσκεται η λύση. Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ακούτε ακραίες φωνές, όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης, συγκλίνουν αυτές οι φωνές και βρίσκεται η λύση. Αλλά για να βρεθεί αυτή η λύση, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η χώρα κάνει αυτό που πρέπει. Κι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράμο: «Οχι» σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ-Παράμο τάχθηκε κατά ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα Λα Βανγκουάρδια.

Ο Γκονθάλεθ-Παράμο σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στους στόχους για το χρέος της που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

"Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τη συμφωνία που ήδη υπάρχει. Αν έπειτα από ένα χρόνο υπάρχει κάποιο μέρος της που δεν έχει υλοποιηθεί τότε θα πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα", σημείωσε. "Όταν οι άνθρωποι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους της δεν γνωρίζουν τί σημαίνει αυτό", προσέθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα