Πλαστικά Θράκης: Αύξηση τζίρου κατά 23,6% στο τρίμηνο

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 09:46

Αύξηση της τάξεως του 23,6% παρουσίασε ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της Πλαστικά Θράκης το πρώτο τρίμηνο του 2011 και διαμορφώθηκε στα 60,4 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση του Κύκλου Εργασιών είχε ο κλάδος των Τεχνικών Υφασμάτων (+45,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο πέρυσι). Σημειώνεται ότι το 99% των πωλήσεων του κλάδου των Τεχνικών Υφασμάτων πραγματοποιείται στο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική).

Το Ενοποιημένο Μικτό Κέρδος αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο το Περιθώριο Μικτού Κέρδους μειώθηκε κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες, το οποίο οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στην υστέρηση της μετακύλησης της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών στην τιμή πώλησης των προϊόντων, κατά κύριο λόγο στην εχγώρια αγορά.

Τα Ενοποιημένα Κέρδη EBITDA υποχώρησαν κατά 8,9% στα 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα Ενοποιημένα Κέρδη Μετά Φόρων και Δικαιωμάτων Μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 13,2% στα 866 χιλ. ευρώ.

Στις 31.03.2011 ο Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε 55,4 εκατ. ευρώ περίπου και ο δείκτης Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός προς Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,5.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με το πρώτο τρίμηνο, το δε περιθώριο Μικτού Κέρδους αναμένεται να βελτιωθεί. Αναφορικά με το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Διοίκηση του Ομίλου εξακολουθεί να διατηρεί τις επιφυλάξεις της όσο η τάση ανάκαμψης στη διεθνή αγορά παραμένει επισφαλής και η επιδείνωση των συνθηκών στην εγχώρια αγορά πιθανή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΛΑΘ



Σχολιασμένα