Eντονες οι ανησυχίες του ΕΒΕΑ για την πορεία των Ολυμπιακών έργων

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2001 13:06

ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατασκευή των Ολυμπιακών έργων εξέφρασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε ότι εκτός από την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση των έργων «απουσιάζουν και οι αναγκαίες επίσημες πρωτοβουλίες που θα διευκόλυναν την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην υλοποίηση των διαφόρων έργων και προμηθειών που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου «μπροστά στην παρατηρούμενη γενικότερη αδράνεια και αναβλητικότητα» και εκφράζει τους φόβους του ότι εάν δεν αλλάξει αμέσως και ριζικά η σημερινή κατάσταση, αφενός το κόστος των έργων θα αυξηθεί κατακόρυφα, αφετέρου οι ελληνικές επιχειρήσεις θα χάσουν οριστικά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν παραγωγικά τις σχετικές ευκαιρίες.

Για τους λόγους αυτούς, σύμφωνα με τον ΕΒΕΑ, επιβάλλεται η σαφής δέσμευση των αρμόδιων αρχών ότι όλα τα προγραμματισμένα Ολυμπιακά έργα θα ολοκληρωθούν εγκαίρως και η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διαδικασιών που θα επιτρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις -και ιδιαίτερα τις μικρότερες από αυτές- να αξιοποιήσουν πλήρως τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρέχουν τα διάφορα Ολυμπιακά έργα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα