Υπέρ του κρατικού μάνατζμεντ στην ΕΥΑΘ ο Ν. Παπαδάκης

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 21:45

«Θεωρώ ότι η Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει υπό κρατικό μάνατζμεντ και όχι να προσφερθεί σαν λουκούμι στους μνηστήρες».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Νίκος Παπαδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ενημερώνοντας, νωρίτερα το Σώμα σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση 40% της ΕΥΑΘ, ο κ. Παπαδάκης σημείωσε: «Το νερό είναι μονοπωλιακό είδος, ένας θα το έχει. Δεν είναι ούτε τηλέφωνο, ούτε ενέργεια».

«Δεν πρόκειται να διατελέσω δραπέτης του γλυκού νερού, ούτε να φύγω νύχτα, όπως η προηγούμενη διοίκηση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή, αφού, σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη χώρα, διαθέτει πλήρη κάλυψη υποδομών για ύδρευση-αποχέτευση. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η δαιμονοποίηση των ιδιωτών επενδυτών είναι λανθασμένη.

Αναφερόμενος γενικά στην οικονομική κατάσταση, ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφή, που επήλθε από μια πολιτική χαρακτηρισμένη από έλλειψη πατριωτισμού και σοβιετισμό, με αποτέλεσμα σήμερα «να αγναντεύουμε τα αποκαΐδια». Τώρα είναι πλέον απαραίτητη μια στροφή, η οποία θέλει συναίνεση και νέο κίνημα πατριωτισμού.

Υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ τάχθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που έλαβαν τον λόγο, ενώ μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν από πολλές πλευρές, περιλαμβανόταν και το «πέρασμα» της ευθύνης του νερού στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ



Σχολιασμένα