Κάτω από τα 115 δολ. το μπρεντ

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 06:39

Κάτω από τα 115 δολ. το βαρέλι υποχώρησε τη Δευτέρα το μπρεντ, οδεύοντας προς τις πρώτες μηνιαίες απώλειες φέτος, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν, ότι, η κρίση χρέους στην Ευρώπη και η αδύναμη οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να μειώσουν τη ζήτηση.

Οι εθνικές εορτές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία χθες διατήρησαν τον όγκο των συναλλαγών κάτω του 5% από τα ημερήσια φυσιολογικά επίπεδα. Η χθεσινή Ημέρα Μνήμης στις ΗΠΑ σηματοδότησε και την έναρξη των διακοπών στη χώρα, κατά τη διάρκεια των οποίων αυξάνεται η ζήτηση της βενζίνης.

Το μπρεντ υποχώρησε 35 σεντς ποσοστό 0,3% φθάνοντας στα 114,54 δολ. το βαρέλι στις 3:22 μ.μ., έχοντας διατηρηθεί πάνω από τα τεχνικά επίπεδα στήριξης των 114 δολαρίων. Για τον Μάϊο οι τιμές του έχουν υποχωρήσει 9%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση των τιμών από τον Μάϊο του 2010.

Απώλειες 21 σεντς σημείωσε το αμερικανικό αργό φθάνοντας στα 100,38 δολ. το βαρέλι.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκε χθες, Δευτέρα, το ευρώ εν μέσω της αβεβαιότητας για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, ενώ το δολάριο σταθεροποιήθηκε μετά τις απώλειες που σημείωσε την εβδομάδα που πέρασε.

Το ισχυρό δολάριο μπορεί να περιορίσει τη ζήτηση των επενδυτών για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής που διατίθενται στο αμερικανικό νόμισμα, όπως το πετρέλαιο.

Φέτος το μπρεντ έχει σημειώσει άνοδο περίπου 20%, μετά τις συγκρούσεις στη Λιβύη η οποία ανέστειλε τις εξαγωγές πετρελαίου, σε συνδυασμό με την κρίση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το υψηλό κόστος της ενέργειας σκόρπισε ανησυχίες παγκοσμίως για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα