Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 08:39

Τα πρωτοσέλιδα θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου, είναι τα ακόλουθα:

* ΕΞΠΡΕΣ: "«Στο τραπέζι» η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την πλήρη αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, με τη διάθεση του συνόλου του 16% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο, θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Deutsche Telekom".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμφωνία με την τρόικα. «Κλειδώνει» εντός των ημερών το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ώρα μηδέν» για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται στην τελική ευθεία και ίσως σήμερα να έχουμε οριστική κατάληξη και ανακοινώσεις".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Στα σκαριά το νέο δάνειο": Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο πακέτο στήριξης 60 έως 70 δισ. ευρώ, με «μικτό σχήμα» απευθείας δανείου και παράλληλης εθελοντικής διακράτησης των ομολόγων που λήγουν την επόμενη διετία, είναι το σχέδιο που μπαίνει στο τραπέζι του Eurogroup για την απεμπλοκή στην ελληνική κρίση".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εως το τέλος της εβδομάδας κρίνεται η δόση του δανείου": Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμη η εισήγηση της Κομισιόν για τη χορήγηση ή μη της πέμπτης δόσης των δανείων από το μηχανισμό στήριξης ύψους 12 δισ. ευρώ, ενώ κορυφώνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση για τη λήψη σκληρότερων οικονομικών μέτρων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα