Ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ προτείνει ο Χρ. Πισσαρίδης

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 12:06
UPD:16:44

O κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας για το 2010, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ και μετατροπή του προστατευμένου δημόσιου τομέα σε μια ανοικτή για την ιδιωτική πρωτοβουλία αγορά πρότεινε ο κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας για το 2010, Χριστόφορος Πισσαρίδης από το βήμα του 7ου Συνεδρίου Τεχνολογίας Πληροφορικής της KPMG.

Σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Πισσαρίδης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποφύγει την πτώχευση η Ελλάδα, εάν μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρήσουν και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Ερωτηθείς, επισήμανε για την ανάγκη μεγάλης συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα. Το κράτος στην Ελλάδα δεν πρέπει να διατηρήσει σχεδόν καμία συμμετοχή σε εταιρείες του Δημοσίου, να πουληθούν όλα, ανέφερε ο κ. Πισσαρίδης, εξαιρώντας συμμετοχές του Δημοσίου που σχετίζονται με θέματα άμυνας και κράτους πρόνοιας.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία δήλωσε ότι οι φόροι στην Ελλάδα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, δεν είναι όμως η κατάλληλη χρονική περίοδος να προχωρήσουν κινήσεις μειώσεων φορολογικών συντελεστών.

Σχετικά με το μνημόνιο σημείωσε ότι δεν μπορούμε να πάμε τώρα πίσω για νέα διαπραγμάτευσή του. Πρέπει να πάρουμε και τη νέα βοήθεια των 60 δισ. ευρώ που μας δίνεται, εφόσον οριστικοποιηθεί και αφού υλοποιήσουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε ενδεχομένως κάποιο νέο μνημόνιο.

Ο Κύπριος Νομπελίστας εκτίμησε ότι η ανεργία στην Ελλάδα λόγω των συνεπειών της ύφεσης θα συνεχίζει να αυξάνεται για τα επόμενα δύο χρόνια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και του έχει δηλώσει ότι είναι διαθέσιμος να βοηθήσει, εφόσον κριθεί ότι χρειάζεται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα