Σήμερα των μποϋκοτάζ των καταναλωτών κατά της ακρίβειας

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2002 07:17

Σε μποϋκοτάζ στην αγορά κατά της ακρίβειας, καλούν σήμερα οι Ενώσεις Καταναλωτών. Η κινητοποίηση έχει συμβολικό και προειδοποιητικό χαρακτήρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Χαράλαμπος Κουρής.

Οπως προκύπτει από έρευνα, οι μέσες ανατιμήσεις σε τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, φτάνουν την τελευταία τριετία το 20%.

«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το μποϋκοτάζ, δεν δεχόμαστε αλόγιστες ανατιμήσεις ούτε από εμπορικές επιχειρήσεις ούτε από δημόσιους ή κοινωφελείς οργανισμούς», δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης.

Η συγκράτηση των τιμών και ο πληθωρισμός, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με το προεδρείο του ΣΕΒ, εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ο κ. Σημίτης, ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αύξηση των τιμών καθώς και κινητοποίηση των πολιτών και των φορέων, σημειώνοντας πως ο πληθωρισμός διαβρώνει την ανταγωνιστικότητα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε : «Θα βοηθήσουμε στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, αλλά ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχό του, είναι η ανταγωνιστικότητα και η λειτουργία των νόμων της ελεύθερης αγοράς».

«Ολοι έχουμε ευθύνη για τις ανατιμήσεις, είναι ο φόρος όμως των αυξήσεων με το κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνική Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Χρήστος Φώλιας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή.

Μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι, πρωταγωνιστικό ρόλο στις αυξήσεις, έπαιξαν οι μεγάλες ΔΕΚΟ.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, έκανε λόγο για εξαρτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από συμφέροντα που εκπροσωπεί.

Για «ήξεις αφήξεις» του κ. Πρωτόπαπα, κάνει λόγο στην ανταπάντησή του ο κ. Ρουσόπουλος.

«Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης, απέτυχε να ασκήσει σωστά την θεσμική εποπτεία και ρύθμιση της αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σε συμμετοχή στο σημερινό μποϋκοτάζ καλεί και η ΓΣΕΕ, ενώ τα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, καλούν το επιβατικό κοινό να μην καταβάλλει το αντίτιμο του εισιτηρίου από τις 3 έως τις 4 μ.μ.

Σήμερα, θα λειτουργήσουν μόνον τέσσερις λαϊκές αγορές στη Ν. Φιλαδέλφεια, στη Γλυφάδα και στην Τερψιθέα Γλυφάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα