Lenovo: Πρόταση εξαγοράς της Medion έναντι 466 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 13:01
UPD:14:23

Προσφορά ύψους 466 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του ελέγχου της γερμανικής Medion AG κατέθεσε ο μεγαλύτερος όμιλος ηλεκτρονικών υπολογιστών της Κίνας, Lenovo Group Ltd. Εφόσον η πρόταση ευοδωθεί,η συγχώνευση που θα προκύψει θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων έξι ετών.

Εφόσον η πρόταση ευοδωθεί,η συγχώνευση που θα προκύψει θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων έξι ετών.

Η Lenovo πρότεινε να εξαγοράσει το μερίδιο του 37% που βρίσκεται στην κατοχή του προέδρου της εταιρείας, Γκερντ Μπράχμαν, έναντι 231 εκατ. ευρώ, δηλαδή 13 ευρώ ανά μετοχή, ενώ σκοπεύει να επεκτείνει την προσφορά και σε άλλους μετόχους, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η τιμή προσφοράς είναι 18% υψηλότερη από την τελευταία τιμή κλεισίματος της γερμανικής εταιρείας. Ο Μπράχμαν σκοπεύει να διατηρήσει το 18% της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κινεζικού κολοσσού, Γιανγκ Γιουανκίνγκ, η Lenovo έχει και άλλες εξαγορές στα σχέδιά της. Η εν λόγω εξαγορά θα τη βοηθήσει να επεκτείνει το δίκτυο διανομών στην Ευρώπη και θα ενισχύσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς που κατέχει στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών σε σύγκριση με τη Hewlett-Packard Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα