Εγκριση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών Β' και Γ' κατηγορίας

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 16:11
UPD:16:34

Αποφάσεις έγκρισης εκτέλεσης προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών Β' και Γ' κατηγορίας και εργαζομένων καθώς και τεχνικών ασφάλειας επιπέδου ΑΕΙ-ΤΕΙ (Α' εξαμήνου 2011), υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Όπως υπολογίζεται, συνολικά 9.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στα 50 προγράμματα που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή περίπου 1.300 επιχειρήσεων Β' και Γ' κατηγορίας.

O υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, έχει δοθεί σε ορισμένες περιπτώσεις η δυνατότητα και στους ίδιους τους εργοδότες να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του τεχνικού ασφάλειας στις επιχειρήσεις τους, κατόπιν παρακολούθησης προγράμματος επιμόρφωσης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εργασίας και εφόσον:

- οι επιχειρήσεις τους υπάγονται στη χαμηλή κατηγορία επικινδυνότητας (Γ’) και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους ή

- οι επιχειρήσεις τους υπάγονται στη μεσαία κατηγορία επικινδυνότητας (Β') και έχουν τα τυπικά προσόντα.

Δίνεται παράλληλα στους εργοδότες η δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας σε εργαζόμενους της επιχείρησης που απασχολούνται με πλήρες ωράριο, σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 50 άτομα, οι οποίες υπάγονται στη μεσαία ή χαμηλή κατηγορία επικινδυνότητας, κατόπιν παρακολούθησης προγράμματος επιμόρφωσης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εργασίας και εφόσον διαθέτουν τα τυπικά προσόντα.

Οπως διευκρινίζει το υπουργείο, η διαδικασία υποβολής προγραμμάτων για έγκριση γίνεται ηλεκτρονικά και η σχετική νομοθεσία (αποφάσεις, ερμηνευτικές εγκύκλιοι) και πληροφόρηση αναρτάται εγκαίρως στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα