Μέτκα: Μείωση τιμής-στόχου από Merit

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 16:48

Στα 14 ευρώ από 14,50 ευρώ μείωσε η Merit την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μέτκα, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «buy».

Σε έκθεσή της η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι ο όμιλος της Μέτκα έχει πετύχει στα τελευταία χρόνια την πλήρη γεωγραφική διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του με αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πια εξ ολοκλήρου από τις εγχώριες δραστηριότητες και ειδικότερα από ένα μόνο πελάτη, τη ΔΕΗ, όπως συνέβαινε μερικά χρόνια πριν.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και αυτό αποτελεί, σύμφωνα με τη Merit, το βασικό λόγο που οι πωλήσεις της εταιρείας για το 2010 βρέθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Για το 2011 η χρηματιστηριακή αναμένει οι πωλήσεις και τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη να σημειώσουν νέο ρεκόρ, καθώς τέσσερα έργα ολοκληρώνονται μέσα στο έτος και τρία ακόμη συνεχίζονται. Ερωτηματικό αποτελεί ωστόσο το αν θα ξεκινήσει το δεύτερο έργο στη Συρία μέσα στο 2011 λόγω των αναταραχών στη χώρα.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2011 ήταν αναμενόμενα και σαν αποτέλεσμα αναθεωρήσαμε ελάχιστα τις προβλέψεις μας», σημειώνει η Merit.

Αναφέρει επίσης ότι το περιθώριο EBITDA της Μέτκα είναι ένα από τα υψηλότερα του κλάδου και αυτό διασφαλίζει την υψηλή κερδοφορία της εταιρείας ακόμη και όταν δεν υπάρχουν έκτακτα κέρδη όπως μέσα στο 2010. Για το 2011 η Merit αναμένει τα καθαρά κέρδη να είναι λίγο μικρότερα από τα περσινά αλλά πολύ αυξημένα σε σχέση με τα επαναλαμβανόμενα κέρδη του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα