Αυστραλία : Χαμηλότεροι οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2002 07:51

Με χαμηλότερους ρυθμούς - από ότι αναμένετο - αναπτύχθηκε η οικονομία της Αυστραλίας το δεύτερο τρίμηνο, ωθώντας τις αποδόσεις των ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα χρονικού διαστήματος τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές είναι σίγουροι ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα αύριο τα επιτόκια δανεισμού, μετά από δύο αυξήσεις στις οποίες προχώρησε φέτος.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι, η αύξηση θα ήταν σε ποσοστό 0,7%. Το πρώτο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν χαμηλότερος του 0,7% από 0,9%, που ήταν νωρίτερα.

Υποχώρηση σημείωσε και το δολάριο Αυστραλίας, μετά την ανακοίνωση για την ανάπτυξη, αλλά και τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες μειώθηκαν τον Ιούλιο. Τα δύο αυτά στοιχεία δείχνουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα θα διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τα επιτόκια δανεισμού, για το υπόλοιπο του 2002. Η επίσημη ανακοίνωση για τα επιτόκια, θα γίνει αύριο.

Η οικονομία της Αυστραλίας, αναπτύχθηκε κατά 3,8% το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο και ήταν υψηλότερη κατά τρεις φορές και πλέον από την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, που ήταν 1,1%, το δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα