Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 09:05

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην «τρίτη κατηγορία» μας υποβάθμισε η Moody's".

"Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής κατάταξης της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες προχώρησε, χθες, ο οίκος Moody's, επικαλούμενος αυξημένο κίνδυνο να μην καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση να σταθεροποιήσει το χρέος της χώρας χωρίς αναδιάρθρωση" γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Στήριξη... μέσω Βιέννης με δάνειο 60-70 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσω... Βιέννης φαίνεται ότι θα διοχετευθεί το νέο χρηματοδοτικό «πακέτο» ύψους 60-70 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Στις Βρυξέλλες είναι διάχυτο το κλίμα αναζήτησης ενός συμβιβαστικού πεδίου για την επίλυση της ελληνικής κρίσης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στην DT το 10% του ΟΤΕ με τίμημα 410 εκατ. ευρώ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο κύβος ερρίφθη και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γίνει η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom αντί του ποσού των 410,75 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ξεκινούν διαπραγματεύσεις για το επιπλέον 6% που προτίθεται να πωλήσει το ελληνικό δημόσιο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μέτρα-φωτιά στο μνημόνιο 2".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Το πλαίσιο επιφέρει δραματικές αλλαγές στα εργασιακά, μειώσεις στους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, έκτακτες εισφορές, περικοπές φοροαπαλλαγών και κατάργηση θέσεων των φορέων που κλείνουν".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα