ΓΣΕΕ: Οριστικοποιήθηκε η 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου

«Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε»
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 17:02
UPD:17:57

Οριστικοποιήθηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 15 Ιουνίου σε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, η οποία καλεί όλους τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 4/6 στις 11 η ώρα στην Ομόνοια, με κεντρικό και κοινό σύνθημα «Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε».

Οριστικοποιήθηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 15 Ιουνίου σε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, η οποία καλεί όλους τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 4/6 στις 11 η ώρα στην Ομόνοια, με κεντρικό και κοινό σύνθημα «Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε».

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου της Συνομοσπονδίας, των ομοσπονδιών και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, παρουσιάστηκαν και τεκμηριώθηκαν οι λόγοι και οι αντιρρήσεις ενάντια στα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που εξήγγειλε η κυβέρνηση «το οποίο εκτός των άλλων προβλέπει την εκποίηση των ΔΕΚΟ των οργανισμών και επιχειρήσεων του δημοσίου».

Στην συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ συμμετείχαν και ανέπτυξαν τις θέσεις των συνδικάτων οι εξής οργανώσεις: ΕΚΑ, ΟΜΥΛΕ, ΟΤΟΕ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΟΕΜ, ΠΟΣ, ΠΟΣΤ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Κοινή διαπίστωση και ενιαία θέση όλων των οργανώσεων μελών της ΓΣΕΕ, αναδείχθηκε «η ανάγκη απόκρουσης και ακύρωσης των εκβιαστικών απαιτήσεων των "Τροικανών", που αποδέχεται και υλοποιεί η Κυβέρνηση ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, υποθηκεύοντας το μέλλον και την προοπτική της χώρας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πληροφορίες για την άσκηση νέων πιέσεων από την τρόικα για την κατάργηση επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε πως αν αυτό αληθεύει, εξυπηρετεί συγκεκριμένα εκδοτικά και τραπεζικά επιχειρηματικά συμφέροντα. «Θα είναι ένα έγκλημα διαρκείας του οποίου οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες» πρόσθεσε, προειδοποιώντας με έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και από την ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά και η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για τα νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν οι ακόλουθες κινητοποιήσεις:

1. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011: Στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου Αττικής, του Νομού Θεσσαλονίκης καθώς και σε όποιους Νομούς, τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια, από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

2. Ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος: Γενική - Πανελλαδική, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (κατά πάσα πιθανότητα τη 15η Ιουνίου -εξαρτάται από το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα)

3. Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, για πραγματοποίηση απεργίας και συλλαλητηρίων με όλους τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη κινητοποίηση και στην Αθήνα την 21η Ιουνίου. Το είδος της μορφής της θα αποφασιστεί ανάλογα και με τις εξελίξεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα