Συνεργασία ΥΘΥΝΑΛ-Περιφερειαρχών για αναπτυξιακές δράσεις

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 18:18

Τη σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών με στόχο την προώθηση αναπτυξιακών δράσεων αρμοδιότητας του υπουργείου προανήγγειλε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας μετά από σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου, είναι όπως εξήγησε ο κ. Διαμαντίδης, να μην αισθάνονται οι περιφερειάρχες αποκομμένοι από το σχεδιασμό που αφορά τους ίδιους και τα νησιά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο υπουργός ανέλυσε τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της πολιτικής του υπουργείου σε σχέση με την νησιωτική πολιτική, το θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα, το Λιμενικό σύστημα, τη ναυτική εκπαίδευση, την αλιεία και την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά τους οι Περιφερειάρχες ανέπτυξαν τις θέσεις τους για όλα τα θέματα υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη χρειάζεται τη συνεργασία όλων, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειών της χώρας ως φορείς υλοποίησης αυτής της πολιτικής.

Ερωτηθείς μετά το τέλος της σύσκεψης σχετικά με τον αν διατυπώθηκε κάποια αντίθεση ως προς το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων των λιμένων, ο κ. Διαμαντίδης τόνισε οι περιφερειάρχες του μετέφεραν ότι συμφωνούν να υπάρχει μία σωστή λειτουργία των λιμανιών.

Τα λιμάνια συνδέονται με τις πόλεις, είναι πηγή ζωής για τον τοπική οικονομία, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως αυτό που ενδιαφέρει επίσης τους Περιφερειάρχες είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και οτιδήποτε σχετίζεται με τα νησιά τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα