Αρχισε το 3ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 12:36

Ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, το 3ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στις εγκαταστάσεις του Thomson Reuters στη Νέα Υόρκη.

«Στόχος της προσπάθειας που κάνουμε με τη διοργάνωση του 3ου Ετήσιου Roadshow είναι να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και της αγοράς μας η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Σκοπός του roadshow είναι να φέρει τις εισηγμένες εταιρείες πιο κοντά στους διαχειριστές κεφαλαίων του εξωτερικού, δίνοντας στις διοικήσεις τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους και τα επενδυτικά τους σχέδια, απευθείας, σε ένα μεγάλο αριθμό ξένων επενδυτών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιούνται περίπου 300 συναντήσεις μεταξύ των 85 fund managers και των 15 εισηγμένων εταιριών, που συμμετέχουν στο Roadshow σε επίπεδο Διευθύνοντος Συμβούλου ή/και Δ/ντη Οικονομικής Διαχείρισης.

Οι εισηγμένες εταιρείες που συμμετέχουν στο συνέδριο είναι οι Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, EFG Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank, Coca Cola HBC, Ο.Π.Α.Π., ΕΧΑΕ, Follie Follie, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Μότορ Οιλ, Μυτιληναίος και

Ιντραλότ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα