ΕΥΑΘ: Πάγωμα τιμολογίων έως το 2012 προτείνει η Διοίκηση

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 15:02

Να παραμείνουν αμετάβλητα τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ (επίπεδα 2010) μέχρι το 2012, οπότε λήγει η ισχύς της υπουργικής απόφασης που τα καθορίζει, θα προτείνει η διοίκησή της επιχείρησης στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

Αυτό έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας Ύδρευσης και Άρδευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), σε οικονομικούς αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νίκος Παπαδάκης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στη συνέλευση των μετόχων θα προταθεί και η διανομή μερίσματος ύψους 0,114 ευρώ/μετοχή.

Σε ό,τι αφορά στο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 102,7 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε πως, μέχρι σήμερα, έχουν απορροφηθεί 77 εκατομμύρια ευρώ. Σχετικά με το διαγωνισμό για τις οπτικές ίνες ο κ. Παπαδάκης είπε ότι ζητήθηκε από τους δύο ενδιαφερόμενους να καταθέσουν το φάκελο με τα πλήρη σχέδιά τους και στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση.

Εκτίμησε, πάντως, πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να «ναυαγήσει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Καμάκας, ανέφερε πως εάν τελικά η ΕΥΑΘ αλλάξει χέρια, πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και η τιμολογιακή της πολιτική.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ



Σχολιασμένα