Heidelberger Druckmaschinen AG : Μειωμένες πωλήσεις φέτος

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2002 12:08

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μηχανημάτων για εκτυπώσεις στον κόσμο, Heidelberger Druckmaschinen AG, ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις της χρήσης που διανύει θα είναι χαμηλότερες, ως αποτέλεσμα της μείωσης των καταναλωτικών δαπανών. Μετά την ανακοίνωση αυτή, οι μετοχές της απώλεσαν ποσοστό 10%.

Οι πωλήσεις της εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 10% από πέντε εκατ. ευρώ (4,9 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει στο τέλος Μαρτίου 2002.

Η εταιρεία, της οποίας τα 2/3 των εσόδων προέρχονται από την πώληση μηχανημάτων για διαφημίσεις, είχε λιγότερες παραγγελίες, καθώς η βιομηχανία γνώρισε τη μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας. Οι διαφημίσεις στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 9% τον Ιούλιο.

Οι μετοχές της of Heidelberger, τις οποίας τα μηχανήματα τυπώνουν τις ετικέττες στο ρούμι Bacardi και στις κονσέρβες Campbell, υποχώρησαν κατά 3,80 ευρώ, στα 33,50 ευρώ και ήταν η μεγαλύτερη πτώση που σημείωσαν σε χρονικό διάστημα 10 μηνών. Διαπραγματεύοντο δε στα 34,90 ευρώ στις 9:40' π.μ. στη Φραγκφούρτη (τοπική ώρα).

Η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας της κατά 200 εκατ. ευρώ επιπλέον, προκειμένου να περιορίσει την επίδρασή του στα έσοδά της.

Πριν από ένα μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για την τρέχουσα χρήση μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 59%, στα 12 εκατ. ευρώ, το τρίμηνο έως τον Ιούνιο. Στη σημερινή της ανακοίνωση δεν αναφέρθηκε στα κέρδη ολόκληρης της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα