Π. Τόμσεν: Η Ελλάδα έχει πετύχει πολλούς στόχους

Ζητεί μεγαλύτερη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 10:33

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί, τόνισε ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύλλογος «Προμηθέας» στην Μπεθέσντα της πολιτείας Μέριλαντ, ο κ. Τόμσεν επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αποφασιστική προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το μνημόνιο αλλάζει γιατί αλλάζουν οι συνθήκες, τόνισε το στέλεχος του ΔΝΤ και συμπλήρωσε ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι ξεπερνιούνται όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.

Εκτίμησε, τέλος, ότι χωρίς την εξωτερική βοήθεια η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ό,τι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα.

Ο κ. Τόμσεν επανέλαβε ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και ότι το μόνο που δεν θα γίνει είναι η είσοδος της χώρας στις αγορές μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα