Φορτηγό πλοίο με λαθραία τσιγάρα ανοικτά της Εύβοιας

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 09:57
UPD:11:01

Φορτηγό πλοίο, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταφέρει 3.000 κούτες λαθραία τσιγάρα, εντοπίστηκε στα βόρεια των ακτών της Εύβοιας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.

Το πλοίο, με σημαία Σάο Τομέ, στο οποίο επιβαίνουν επτά Ουκρανοί, δεν υπάκουσε σε εντολή για έλεγχο και καταδιώχθηκε από σκάφη του λιμενικού.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκαν χθες το βράδυ σε ερημική παραλιακή περιοχή της βόρειας Εύβοιας, τρία φορτηγά οχήματα και ένα VAN, συνοδευόμενα από άλλα Ι.Χ.Ε. οχήματα και ένα βοηθητικό σκάφος μεταφόρτωσης. Συνολικά συνελήφθησαν 29 άτομα. Την ίδια ώρα για τον εντοπισμό του λαθρεμπορικού πλοίου κινητοποιήθηκαν τρία πλωτά περιπολικά όμορων Λιμενικών Αρχών, στα οποία επέβαιναν άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών καθώς και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. Μετά από έρευνα, εντοπίστηκε τα ξημερώματα ύποπτο πλοίο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των βόρειων ακτών της Εύβοιας, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για το Φ/Γ «ALTAIR» σημαίας Sao Tome, το οποίο παρά τις συνεχείς κλήσεις για διενέργεια ελέγχου, δεν σταμάτησε, αγνοώντας παντελώς τις σχετικές εντολές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη η οποία κατέληξε στην επιβίβαση ανδρών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο πλοίο.

To πλοίο που είχε αποπλεύσει από τη Μερσίνα της Τουρκίας με προορισμό το Μαυροβούνιο, αναμένετο να οδηγηθεί σε ασφαλές λιμάνι, προκειμένου να γινει καταμέτρηση του λαθραίου εμπορεύματος και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα