Λίπσκι: Δεν προβλέπει αναδιάρθρωση το τρέχον πακέτο στήριξης

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 11:46

To τρέχoν πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους της, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, σε συνέντευξή του στο Reuters.

To τρέχoν πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους της, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Λίπσκι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πακέτο βοήθειας που επεξεργάζεται η ΕΕ, ύψους 80-100 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε υποθετική την πρόταση μιας εθελοντικής συμφωνίας των ιδιωτών επενδυτών να μετακυλίσουν τα ομόλογά τους.

«Όταν χρησιμοποιείς τον όρο νέο πρόγραμμα, στην παρούσα φάση μιλάμε για το πώς θα επαναφέρουμε το υπάρχον πρόγραμμα στη σωστή βάση», δήλωσε ο Λίπσκι.

«Υπάρχει η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης του προγράμματος και αυτό συζητείται τώρα. Όλα τα σενάρια (για μετακύλιση του ελληνικού χρέους) είναι εντελώς υποθετικά», πρόσθεσε.

Παραδέχτηκε πάντως ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να περιορίσει τις δαπάνες της και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να μειώσει το χρέος της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα