Στην αγορά της Αυστραλίας εισέρχεται η Creta Farms

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 12:03

Σημαντική συμφωνία με τον Όμιλο Agora Merchandising, ισχυρό παίκτη στην ήπειρο της Ωκεανίας, για την εξαγωγή του ελαιολάδου Creta Farms, σύναψε η Creta Farms.

Με τη συμφωνία αυτή, η εταιρεία εισέρχεται για πρώτη φορά στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του ελαιολάδου.

Η νέα συνεργασία της ξεκινά τον Ιούλιο του 2011 και αρχικά αφορά στην εξαγωγή 7 κωδικών τυποποιημένου ελαιολάδου με την ονομασία Creta Farms και τη διανομή τους από τον όμιλο Agora Merchandising σε Super-Markets, delicatessen και στο κανάλι HORECA.

Σε δεύτερη φάση, το πλάνο για την Αυστραλία περιλαμβάνει επέκταση και στην κατηγορία των αλλαντικών, ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή που έχει εφαρμοστεί στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Η νέα συμφωνία διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο χωρών, όπου η κρητική εταιρεία έχει παρουσία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 15, ενώ στο μέλλον προβλέπεται η επέκταση του δικτύου διανομής σε ολόκληρη την Ωκεανία, επισημαίνει η Creta Farms σε ανακοίνωσή της.

«Η κοινοπολιτεία της Αυστραλίας, η έκτη γεωγραφικά μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, αποτελεί μία πραγματική πρόκληση για την Creta Farms, καθώς απευθυνόμαστε σε μία αναπτυσσόμενη αγορά περίπου 30 εκατ. κατοίκων, με πολύ ισχυρή ελληνική κοινότητα και με ραγδαία αυξανόμενη κατανάλωση του ελαιολάδου, της τάξης, μέσα στη τελευταία διετία μόνο, του 20%. Η είσοδός μας στην Αυστραλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό στην ιστορία της εταιρείας μας, καθώς προχωρούμε στη δημιουργία μίας νέας γκάμας προϊόντων από εξαιρετικό παρθένο κρητικό λάδι και το εξάγουμε, πιστοί στο όραμα μας για διάδοση της μοναδικής διατροφικής αξίας του», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011, η Creta Farms προχώρησε σε συμφωνία με την ιταλική εταιρεία Grandi Salumifici Italiani S.P.A. (GSI), τη μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία της Ευρώπης, μέσω της οποίας αποκτά πρόσβαση στις αγορές της Ιταλίας και της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Σλοβένιας και της Κροατίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα