ΕΞΑ-Α: Αυξημένη πληρότητα τον Απρίλιο

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 12:51

Αυξημένη ήταν η πληρότητα των ξενοδοχείων Αθηνών και Αττικής τον Απρίλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι χάρη στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι ξενοδόχοι.

Αυξημένη ήταν η πληρότητα των ξενοδοχείων Αθηνών και Αττικής τον Απρίλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, χάρη -όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, ΕΞΑ-Α)- στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι ξενοδόχοι.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Απρίλιο οι πληρότητες σε όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων κινήθηκαν ανοδικά, με τα ξενοδοχεία των τεσσάρων αστέρων να σημειώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου σε σχέση με πέρυσι. Η πληρότητα στην εν λόγω κατηγορία ανήλθε στο 73,8%, από 66,6% τον αντίστοιχο μηνα πέρυσι, καταγράφοντας άνοδο 10,8%.

Ανάλογη εικόνα και στα πεντάστερα ξενοδοχεία που εμφάνισαν αυξημένη πληρότητα κατά 6,2%, στο 55,6% από 52,3% τον Απρίλιο του 2010.

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία των δυο και τριών αστέρων, αυτά εμφάνισαν πληρότητες της τάξης του 74,1% από 73,6% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα καταγράφοντας άνοδο 0,8%.

Τέλος, όσον αφορά τα έσοδα, η Ενωση αναφέρει ότι οι απώλειες έχουν μειωθεί στο 2,6% και όπως εκτιμάται, οι επόμενοι δυο μήνες (Μάιος και Ιούνιος) θα δείξουν εάν η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο στα έσοδα φέτος, μετά την καθίζηση που υπέστησαν από το 2008 και μετά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα