Κατηγορηματικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ. οι εργαζόμενοι

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 17:10

Κατηγορηματικά αντίθετοι στην πώληση του ποσοστού που κατέχει σήμερα το Δημόσιο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) δήλωσαν, σε συνέντευξη Τύπου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΤ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματεία Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) και η ΟΤΟΕ.

«Μόνο η επιπολαιότητα, η αλαζονεία, η ανικανότητα και η επιφανειακή γνώση των στοιχείων μπορούν να οδηγήσουν κάποιον να πουλήσει το ΤΤ, όταν οι προηγούμενες μετοχοποιήσεις του έγιναν με υπερπολλαπλάσια τιμή, υπάρχει μεγάλη ροή εσόδων από το ΤΤ προς το Ελληνικό Δημόσιο και το προσωπικό εργάζεται δίχως να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων του ΤΤ, Γιώργος Σίδερης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΤΤ με την Εθνική Τράπεζα, απάντησε ότι «είμαστε σε θέση να το κουβεντιάσουμε» υπό την προϋπόθεση και μόνον ότι το ΤΤ θα κρατήσει την αυτονομία του και το χαρακτήρα του, και θα δημιουργηθεί ένας κρατικός τραπεζικός πυλώνας.

Δήλωσε επίσης αντίθετος με το σενάριο που έχει δει το φως της δημοσιότητας για συνένωση δυνάμεων της Εθνικής, της Eurobank και του ΤΤ. Αυτό κανείς δεν θα το επιτρέψει, είπε.

Αύριο πραγματοποιείται 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ σε όλες τις τράπεζες, ενώ την Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΤ θα αποφασίσει για τις περεταίρω κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα