«Μπλόκο» σε οφειλέτες του Δημοσίου για μεταβιβάσεις ακινήτων

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 23:15
UPD:09/06/2011 01:27

Bεβαίωση οφειλής προς το δημόσιο θα εκδίδεται από την αρμόδια φορολογική αρχή στις περιπτώσεις φορολογουμένων με οφειλές προς το δημόσιο για τις οποίες δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, ούτε υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών.

Bεβαίωση οφειλής προς το δημόσιο θα εκδίδεται από την αρμόδια φορολογική αρχή στις περιπτώσεις φορολογουμένων με οφειλές προς το δημόσιο για τις οποίες δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, ούτε υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να «μπλοκάρει» τους οφειλέτες του δημοσίου στην περίπτωση που προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων τους, δωρεές, γονικές παροχές κ.ά.

Η βεβαίωση θα κατατίθεται στην υπηρεσία ή οργανισμό (τράπεζα κ.λπ.) πληρωμής, η οποία με τη σειρά της θα παρακρατεί το ποσό της οφειλής προς το δημόσιο.

Για παράδειγμα, αν οφειλέτης πρόκειται να πάρει δάνειο τότε η τράπεζα με τη βεβαίωση οφειλής θα παρακρατεί και θα αποδίδει στο δημόσιο το ποσό του χρέους του και θα καταβάλει σ’ αυτόν το υπόλοιπο ποσό. Το ίδιο θα συμβαίνει και με το τίμημα από την πώληση ακινήτου του οφειλέτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα