Επαναβεβαιώνει το Κατάρ το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011 18:53

Το Κατάρ θα υλοποιήσει τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Χαμάντ αλ-Θάνι από το Λουξεμβούργο.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μερικές ημέρες μετά την παρουσίαση από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο του σχεδίου για την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, για την οποία το Κατάρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η κυβέρνηση πρόκειται να διαμορφώσει το τελικό σχέδιο για την αξιοποίηση της έκτασης, με βάση την πρόταση Αθεμπίγιο, αλλά και άλλες προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για το Ελληνικό και θα ακολουθήσει διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από τους επενδυτές.

Οι δηλώσεις του Χαμάντ αλ-Θάνι έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το μνημόνιο Ελλάδας-Κατάρ που υπεγράφη πέρυσι το φθινόπωρο προβλέπει επενδύσεις ύψους έως 5 δισ. δολαρίων μεταξύ άλλων σε real estate, τουρισμό, μεταφορές, κ.α. Ο πρωθυπουργός του Κατάρ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει συσταθεί κοινή επιτροπή μεταξύ των δύο χωρών, που εξετάζει τα νομικά ζητήματα για την υλοποίηση των επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα