Επικρίσεις ΕΣΕΕ για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 15:52

Αντίθετος με τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο εμφανίστηκε ο πρέοδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Αντίθετος με τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο εμφανίστηκε ο πρέοδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

Όπως ανέφερε, τα έσοδα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος βασίζονται και πάλι σε φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα και στοχεύουν σε μία σειρά αναδρομικών μεσοπρόθεσμων κεφαλικών φόρων σε εργαζόμενους και ανέργους.

Σημείωσε ακόμη ότι τα ειδικά «επαγγελματικά» κριτήρια, παρά την πρόχειρη στόχευση σε ενοίκια, συντελεστή εμπορικότητας και αριθμό απασχολούμενων, εξακολουθούν να παραμένουν μυστήριο. Το ειδικό τέλος φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών και η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες δημιουργούν σύγχυση και πολλά ερωτηματικά, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι ενώ η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει δημόσια ακίνητη περιουσία, εντούτοις επιβαρύνει φορολογικά όλα τα ακίνητα, μειώνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης και φορολόγησής τους, διώχνοντας έτσι κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.

«Οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μεσοπρόθεσμου θα μας λύσουν σύντομα πολλές απορίες, εκτός βέβαια από το πώς και πού θα βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα