Σε χαμηλό 12 εβδομάδων τα διεθνή χρηματιστήρια

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011 15:22
UPD:15:26

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 εβδομάδων βυθίστηκαν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία από την Κίνα ενέτειναν τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, το ευρώ υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του «ασφαλέστερου» ελβετικού φράγκου, ενώ σε ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκε το κόστος ασφάλισης ελληνικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS).

Οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για το αν θα υπάρξει τελικά μια δεύτερη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας και αν θα εμπλέκονται σε αυτή και οι ιδιώτες ομολογιούχοι.

Οι μετοχές των αναδυόμενων οικονομιών κατέγραφαν μεγάλη πτώση σήμερα, ενώ αντιθέτως οι ευρωπαϊκές μετοχές πέρασαν σε θετικό έδαφος ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα.

Οι μετοχές στην Κίνα έκλεισαν σε χαμηλά 4,5 μηνών, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο της σφικτής νομισματικής πολιτικής στην κινεζική οικονομία, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχώρησε προς στιγμήν στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαρτίου, προτού σταθεροποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ βυθίστηκε μέχρι τα 1,20 ελβετικά φράγκα, ενώ σημείωνε μικρή άνοδο έναντι του δολαρίου. Σύμφωνα με τη Markit, τα CDS των ελληνικών 5ετών ομολόγων διευρύνθηκαν νωρίτερα κατά 58 μονάδες βάσης στο ιστορικό υψηλό των 1.600 μονάδων βάσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα