Αντίθετος με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ο Λ. Παπαδήμος

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 13:19

Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, προειδοποιώντας πως οι συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής θα είναι καταστροφικές.

Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα, θα επιφέρει ζημιές στο τραπεζικό σύστημα, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε άλλες χώρες και ακόμα αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος», τόνισε ο κ. Παπαδήμος σε διάλεξη που έδωσε στη Λευκωσία.

O πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος.

Απέρριψε, παράλληλα, τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λέγοντας ότι με αυτά έχουν διαφωνήσει τόσο οι επίσημες αρχές της χώρας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι οι εξουσίες τόσο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όσο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που θα το διαδεχθεί το 2013, θα πρέπει να διευρυνθούν ώστε να επιτρέπεται μεγαλύτερη ευελιξία παρέμβασης στη δευτερογενή αγορά.

Την διάλεξη του κ. Παπαδήμου διοργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Εταιρία Κυπριακών Οικονομικών Μελετών (ΕΚΟΜ) και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του θεσμού της Ετήσιας Οικονομικής Διάλεξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα