Συμμετοχή ιδιωτών κατά 20-30% στο νέο δάνειο ζητεί ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:29

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ANP, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Jan Kees de Jager ανέφερε στο ολλανδικό κοινοβούλιο ότι τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να συνεισφέρουν 20-30% σε οποιοδήποτε νέο δάνειο για την Ελλάδα, με τη μορφή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν.

Ιδιώτες ομολογιούχοι θα πρέπει να συνεισφέρουν περίπου 20-30% στη νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα είναι δύσκολο να συναινέσουν στο πακέτο οι Ολλανδοί φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ANP, ο Jan Kees de Jager ανέφερε στο ολλανδικό κοινοβούλιο ότι τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να συνεισφέρουν 20-30% σε οποιοδήποτε νέο δάνειο για την Ελλάδα, με τη μορφή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν.

Ο εταίρος στην κυβέρνηση μειοψηφίας της Ολλανδίας, το λαϊκιστικό, αντιισλαμιστικό κόμμα της Ελευθερίας αντιτίθεται σθεναρά στις διασώσεις άλλων κρατών της ευρωζώνης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα