Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 05:54

- 16:30 Αρχίζει η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή

- 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

- 7.00 Συγκέντρωση του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα

- 10.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

- 10.00 Οι εργαζόμενοι των Χανίων συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ (στην πλατεία Αγοράς) και από το ΠΑΜΕ (στην πλατεία 1866).

- 10.30 Συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΕΚΘ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ). Την ίδια ώρα, συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ.

- 11.00 Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως.

- 11:00 Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στη 1 μετά το μεσημέρι τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

- Συμμετοχή στη γενική 24ωρη απεργία της Τετάρτης ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας, ΕΣΗΕΑ, έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 16 Ιουνίου.

- Από τις 12:00 έως τις 15:00 Προγραμματισμένη τρίωρη στάση εργασίας από την Ε.Σ.Ε.Ε. και Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά.

- 14.30 Συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την ηγεσία του υπουργείου για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

- Σε κινητοποιήσεις σήμερα, και στις 16 Ιουνίου, θα προχωρήσουν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κεντρικό αίτημα τους είναι η απόσυρση του εγγράφου του υπουργείου, που ζητά από τις διοικήσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ να μην δώσουν θέσεις για έκτακτο και ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

- Ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή και από ολόκληρη την Ελλάδα καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της. Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50 ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ.

- 17.30 Ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται τη Φλόγα της Ελπίδας των Special Olympics.

- Ξεκινάει το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της διεθνούς Ομοσπονδίας Παιδοδοντιατρικής στην Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα