Βολές Μπρίντερλε κατά των οίκων αξιολόγησης

Ζητεί τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού οίκου
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 13:44

«Η αυτοπεποίθηση με την οποία σηκώνουν ή κατεβάζουν τον αντίχειρα είναι αξιοπρόσεχτη», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Φιλελευθέρων.

Κριτική στους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρίντερλε και ζήτησε να σπάσει το ολιγοπώλιό τους με τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού οίκου.

«Η αυτοπεποίθηση με την οποία σηκώνουν ή κατεβάζουν τον αντίχειρα είναι αξιοπρόσεχτη», είπε ο κ. Μπρίντερλε στη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post».

Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας χωρών και επιχειρήσεων κυριαρχείται από τρεις αμερικανικούς οίκους, σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός και πρόσθεσε ότι «η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξίζει να επιδιωχθεί, διότι ένας ευρωπαίος ανταγωνιστής θα έσπαζε αυτό το ολιγοπώλιο».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο τέως υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Μέρκελ σημείωσε ότι η χώρα έχει κάνει τα πρώτα βήματα προόδου στην πορεία εξυγίανσης της οικονομίας της. «Αυτό έπρεπε να το λάβουν υπόψη οι οίκοι αξιολόγησης», είπε ο φιλελεύθερος πολιτικός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα