Αισιοδοξία από Μαδρίτη και Βερολίνο για λύση στο ελληνικό πρόβλημα

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 15:50

Την αισιοδοξία της ότι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα έχει θετική έκβαση για την Ελλάδα εξέφρασε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελένα Σαλγκάδο.

Την αισιοδοξία της ότι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα έχει θετική έκβαση για την Ελλάδα εξέφρασε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Ελένα Σαλγκάδο, εκτιμώντας ότι η Αθήνα θα λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται για την κάλυψη των υποχρεώσεών της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Πολύ βραχυπρόθεσμα, αυτό σημαίνει ότι θα δοθούν στην Ελλάδα τα κεφάλαια για την κάλυψη των αναγκών της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», ανέφερε η κ. Σαλγκάδο σε εκδήλωση στη Μαδρίτη.

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, τόνισε: «Η συνάντηση ήταν θετική, πλησιάσαμε σε συμφωνία, μιλήσαμε ανοιχτά για τα ζητήματα και όλοι οι υπουργοί έδειξαν εποικοδομητική στάση, όπως και το ΔΝΤ».

Αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επιδιώξουν να υπάρξει συμφωνία στη συνεδρίασή τους στο Λουξεμβούργο την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ακόμα συζητείται ο επιμερισμός του βάρους μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

«Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα