Notos Com - Στόχος η ενίσχυση των διεθνών δραστηριοτήτων

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2002 17:26

Η ενίσχυση των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου Notos Com αποτελεί βασικό στόχο της διοίκησης, όπως επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η παρουσία του Ομίλου στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα έντονη στον τομέα της ένδυσης, υπόδησης καθώς και καλλυντικών μέσω των θυγατρικών της Notos International Ltd και Sportsman Cyprus Ltd.

Οι δραστηριότητες αυτές επικεντρώνονται στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα στη Βουλγαρία (37 καταστήματα), την Πολωνία (δέκα καταστήματα), τη Ρουμανία (τέσσερα καταστήματα), τη Σλοβακία (πέντε καταστήματα), την Τσεχία (15 καταστήματα) καθώς και την Κύπρο (18 καταστήματα). Ο Ομιλος έχει αναλάβει από τις αρχές του 2002 την αντιπροσωπεία της Lacoste για την Ουγγαρία, ενώ τον Μάρτιο του 2003 αναμένεται να λειτουργήσει νέο κατάστημα Lacoste στη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ήδη εφαρμόζονται πολιτικές οι οποίες ευνοούν την ανάληψη νέων αντιπροσωπειών, τη συγχώνευση κοινών διοικητικών λειτουργιών, την είσοδο του Ομίλου σε νέες αγορές με παράλληλη διατήρηση των υψηλών περιθωρίων κέρδους. Στην αγορά των καλλυντικών στόχος είναι η προσέλκυση νέων διεθνών οίκων και η ενδυνάμωση των σχέσεων του Ομίλου με υπάρχοντες προμηθευτές μέσα από τη δημιουργία κοινοπραξιών. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Ομιλος είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση, η δημιουργία του Λαμπρόπουλος Home, ενός πολυκαταστήματος ειδών οικιακού εξοπλισμού 17.100 τ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά. Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2003.

Οσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα προ φόρω κέρδη της εταιρείας Notos Com Holdings ανήλθαν στα 8,4 εκατ. ευρώ έναντι 6,8 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2001. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 85,55 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 2,56%.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 101,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,19% από αυτόν της αντίστοιχης περιόδου του 2001. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη πρό φόρων έφτασαν τα 8,5 εκατ. ευρώ, έναντι 7,82 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της χρήσης, η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις του Ομίλου θα διαμορφωθούν στα 218,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 32,9 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθεί στα 185,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 23 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα